Gewicht en stemmingswisselingen

Al sinds mijn zestiende worstel ik met mijn gewicht. Ik kom flink aan en doe daarna erg mijn best om het gewicht weer kwijt te raken. Na veel moeite lukt dit meestal wel, maar op gewicht blijven vind ik het moeilijkste. Ik kom altijd weer aan en dan net een paar kilo meer dan toen ik begon met gewicht verliezen; het welbekende jojo├źn.
Sommige mensen verliezen gewicht tijdens een depressie. Ik niet; ik ga juist meer eten. Waarschijnlijk probeer ik een leegte op te vullen met eten. Daar krijg ik even een goed gevoel van. Dit is maar van korte duur. Ik kom aan en voel ik me daarna slechter. Mijn toch al lage zelfbeeld tijdens een depressie wordt dan versterkt door de toename van mijn gewicht. Een tragere stofwisseling tijdens de depressie versterkt dit effect.
Tijdens een hypomanie heb ik gelezen vallen veel mensen af. Ik heb echter dan de hele dag trek. Daardoor eet ik meer en val ik niet af, ondanks een hogere stofwisseling. Verder slik ik medicijnen die een hongergevoel veroorzaken en daardoor mijn gewichtstoename veroorzaken.
Wat doe ik hieraan? Ik probeer op regelmatige tijden 3 maaltijden gedurende de dag te eten. Ook probeer ik niet altijd toe te geven aan mijn hongergevoel. Ik zoek afleiding; ga bijvoorbeeld naar buiten om te wandelen. Ik merk dat dit hongergevoel ook weer verdwijnt na een tijdje. Dan voel ik me super goed dat ik de verleiding weerstaan heb en niks te eten gepakt heb.